joi, 9 iunie 2011

Copii sub acoperire

Recunosc... am mintit in postul precedent.

Nu suntem niste adulti. Suntem niste copii sub acoperire. Suntem adulti doar pentru ca legea zice ca avem voie sa cumparam bautura si tigari, si pentru ca avem dreptul de a conduce masini si a ne casatori.





Dar acum...pe bune...cine a decis ca trebuie sa fim adulti?  Astia nu-s normali la cap? Sa renuntam la tot ce ne place mai mult? Si asa... fara nici un avertisment, nimic? Sa fim brusc ca mama sau tata? Ei sunt adulti, nu noi! Si ce daca am implinit 18 ani? Cu ce suntem mai destepti fata de ieri? Sau mai descurcareti? Sau mai curajosi? Si ce daca la varsta asta ai nostri erau parinti? Teapa lor! Cine i-a pus?

Ei lasa...ca le aratam noi lor... Ii lovim unde ii doare... Ii pacalim ca suntem adulti, si profitam de asta ca sa facem chestii interzise pana acum!





Conducem masini adevarateeeeeeee!!! Ne culcam tarziu numai pentru ca putem, mancam de cate ori vrem la Mc'D, bem cata Cola vrem. Ne luam muuuuuuuuuulte haineeeeeeeeee!!! Mergem in cluburi si bem pana cadem lati!!!!  Fumam ce vrem, unde vrem si  nu ne mai ascundem in spatele scolii sau la toaleta. Iesim cu cine vrem si facem ce vrem (dar stim ce facem) si nu mai trebuie sa dam nici o explicatie pentru factura de telefon mobil. Injuram cat vrem si nu mai are nimeni tupeu sa ne spuna ca trebuie sa respectam anumite reguli doar pentru ca impartim acelasi acoperis! Acum suntem pe cont propriu si daca mai comenteaza mult, ne mutam de acasa si o sa vada ei atunci...


Auzi?... Dar cu banii cum facem? Ca astia batrani nu vor sa mai sara cu nimic acum... Cica trebuie ne platim factura de mobil.  Si sa mancam in oras din banii nostri daca nu ne place mancarea lor. Si sa ne luam haine tot noi...si daca iesim in club ne priveste, ca ei nu ne dau un sfant... Si sa ne platim si facultatea ca n-am invatat bine sa intram la buget. Si bani de benzina? Noi ce ne facem?

Adica ce?... Trebuie sa ne si angajam acum?  Nu le ajunge ca am facut scoala asta numai de dragul lor? Cand ne linistim si noi? Cand luam vacanta?

Ei...lasa ca ne descurcam! Facem ca ceilalti... 




Ne luam un job si ne facem ca muncim, in asta suntem experti! Poate..cine stie...ajunge sa ne placa ceva acolo. Pana la urma cu scoala n-a fost la fel? Am urat-o in primii ani, dar pana la urma ne-a placut sa facem misto de profi, sa mergem in excursii, ne-a placut chiar sa luam cate un 10 din cand in cand...De coronita nu mai zic...era tare bine acolo sus pe podium...





Cu sefu asta nu stiu cum o sa ne descurcam, ca tipa mereu ca un copil rafatat cand nu intra bani si se pune cu japca pe noi sa muncim... Si zice de noi ca suntem imaturi... Grow uuuuuuuup!!




Baaaai....sa inchid repede postarea ca vine sefu si daca ma prinde pe net mi-a taiat ziua de salariu si atunci ciu-ciu mers la munte in weekend !!!! 

Lasa ca de saptamana viitoare ma fac eu mare si o sa ii para lui rau!



2 comentarii:

  1. Copiii sub acoperire sunt de fapt niste oameni mari nostalgici. Din pacate nu vom mai fi niciodata copiii de odinioara din simplul motiv ca perceptia asupra lucurilor nu mai e la fel - la fel ningea si acum 20 de ani dar acum zapada inseamna bataie de cap (masina de dezghetat, curtea de maturat), pe cand atunci era bucuria sincera, naiva si fermecatoare a unui pui de om fara nici o grija pe lume care abia astepta sa iasa cu sania pe derdelus; ciresele sunt si azi placute la gust dar atunci gustul avea si caldura zilelor de vara, lenea unei dupa-amiezi de vacanta, miros de iarba proaspat cosita. Ehei si cate n-ar mai fi de povestit...Dar de fapt concluzia este una singura - din multe puncte de vedere NU IMI PLACE SA FIU MARE.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici mieee!! Din fericire nici nu trebuie tot timpul. Doar pe ici pe colo, unde conteaza. In rest, imi reinventez copilaria cum pot :)

    RăspundețiȘtergere